Tentang Kami :: Hubungi Kami :: Buat Pesanan

 

"Bukakan selama 5 minit, sekali saja untuk anak anda, kemudian lihatlah bagaimana mereka inginkannya berkali-kali"

Have Fun with LIPO - CD belajar bahasa Inggeris Sekolah Rendah - 1,2 dan 3!

:: CLICK HERE FOR ENGLISH VERSION ::

 

Sample Screen: Preliminary Screen | Lesson #1| Lesson #2 | Lesson #3

Belajar bahasa Inggeris dengan cepat | Kanak-kanak mampu belajar bahasa kedua | Senarai pelanggan bertuah

 

Inginkan kaedah pembelajaran bahasa Inggeris yang tidak membosankan? Pernahkan anda melihat betapa menariknya kaedah pembelajaran interaktif multimedia di mana-mana pameran? Kaedah pembelajaran melalui CD interaktif pasti memenuhi citarasa pembelajaran anak-anak anda di rumah. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kaedah belajar bahasa Inggeris melalui CD interaktif Have Fun with Lipo!

Have Fun with Lipo ialah satu pakej istimewa belajar bahasa Inggeris khusus untuk kanak-kanak dan juga murid sekolah rendah.

Ya, untuk murid-murid sekolah rendah! Jika anda mempunyai anak-anak yang berada dalam darjah satu, dua dan darjah tiga, anda adalah pelawat yang amat kami hargai!

Keistimewaan Have Fun with Lipo

CD Have Fun with Lipo begitu istimewa untuk anak-anak anda! Tidak seperti pakej belajar bahasa Inggeris yang lain, Have Fun with Lipo menawarkan pakej hebat - 3 keping CD interaktif  berserta dengan 3 buah buku aktiviti + 1 buku latihan sekaligus untuk pakej belajar bahasa Inggeris dari darjah 1, darjah 2 hingga darjah 3!

Lihat Sampel Movie Have Fun with LIPO di YouTube

Lesson 1: Lipo's Friends.

 

3 dalam 1

3 keping CD interaktif untuk 3 tahap pembelajaran + 3 buku aktiviti + 1 buku latihan!

Mengapa perlu berjalan jauh ke bandar atau ke pusat jualan CD untuk mendapatkan CD pembelajaran bahasa Inggeris untuk anak-anak anda? Anda mungkin mendapat CD yang dicetak rompak yang belum tentu kualiti dan keberkesanan kandungannya! Have Fun with Lipo hanya dihujung jari anda! Dapatkannya secara online, lebih menjimatkan wang masa, tenaga dan petrol kereta anda!

Penuhkan masa anak-anak anda pada  cuti hujung minggu atau musim cuti sekolah dengan CD belajar bahasa Inggeris Have Fun with LIPO!

Anda sebagai ibu bapa perlu mengambil pendekatan yang radikal untuk memastikan anak-anak anda boleh berbahasa Inggeris sejak di bangku sekolah. Musim cuti sekolah adalah masa yang sesuai untuk anda melakukannya! Untuk belajar bahasa Inggeris secara intensif selama 1-2 minggu di pusat tusyen memang boleh, tetapi anda perlu menyediakan wang ratusan ringgit untuk bayaran yuran yang tinggi. Untuk seorang anak sahaja anda mungkin tidak berkira, tapi jika ada lebih dari seorang, apa pilihan anda untuk memberi peluang kepada anak-anak anda belajar bahasa Inggeris? Selain wang ringgit, belajar bahasa Inggeris di pusat tuisyen juga memerlukan anda  berkorban masa dan tenaga menghantar dan mengambil anak-anak.

Dengan adanya pakej CD interaktif Have Fun with Lipo ini, anak-anak anda boleh belajar bahasa Inggeris di rumah saja. Tak perlu bimbang tentang keselamatan anak-anak! Tak perlu lagi anda bersusah payah menghantar dan mengambil anak-anak dari pusat tuisyen bahasa Inggeris.

Manfaatkan PC di rumah anda untuk tujuan belajar bahasa Inggeris!

Jika anda mempunyai komputer di rumah, anda perlu memaksimumkan penggunaannya. Rata-rata para ibu bapa mengatakan bahawa mereka membeli komputer semata-mata supaya anak-anak boleh belajar komputer dan pandai gunakan komputer.  Ya, membeli komputer adalah satu bentuk pelaburan untuk pembelajaran anak-anak. Have Fun With Lipo adalah dimana anak-anak belajar bahasa Inggeris secara interaktif menggunakan komputer. Nah! Mengapa perlu lagi bayar mahal untuk anak-anak anda belajar bahasa Inggeris? Saya pasti komputer anda ada segalanya yang diperlukan untuk pemasangan CD interaktif belajar bahasa Inggeris ini seperti CD ROM dan speaker! Manfaatkan komputer di rumah dengan sebaik-baiknya.

Jimat dan teruskan berjimat...

Dengan hanya satu pakej belajar bahasa Inggeris Have Fun with Lipo, anak anda yang dalam darjah 1 akan dapat menggunakannya untuk selama 3 tahun berturut-turut! Jimat bukan?

Kanak-kanak peringkat tadika juga boleh menggunakan CD ini. Pada zaman sekarang, pendedahan pembelajaran bahasa Inggeris telah bermula dari peringkat awal usia, bukan lagi bermula di alam persekolahan.

Lihat senarai pautan contoh-contoh skrin CD interaktif belajar bahasa Inggeris Have Fun With Lipo!

 
 
Have Fun with LIPO Value Pack mengandungi 3 buku aktiviti dan 3 CD interaktif. Watak fantasinya ialah LIPO, seekor kura-kura yang pintar dan comel!
   
 

 

HARGA RUNTUH!

 
  BERITA ARKIB  
   
  Have Fun with Lipo telah dipilih sebagai CD pembelajaran bahasa Inggeris oleh HSBC untuk program kebajikan di Rumah Kanak-Kanak Kajang pada 25 Jul 2009!.   
 
BERITA PENDIDIKAN 18 APRIL 2008
 
  PUTRAJAYA: Kementerian Pelajaran akan menggunakan pendekatan lebih radikal dengan membuat rombakan terhadap kurikulum dan memperkenalkan mata pelajaran seperti kesusasteraan bahasa Inggeris, bagi meningkatkan penguasaan pelajar terhadap bahasa berkenaan, kata Menterinya, Datuk Seri Hishammuddin Hussein. Berita selanjutnya...
 
 
   
 

CD HAVE FUN WITH LIPO kini dijual semula mulai 2013 atas permintaan ramai!. Terima kasih saya ucapkan - Azeri, Pengurus Jualan My-Rummy.com.

 
     
 
 
 

My Rummy Game Card

 
 

Apakah kelebihan pakej ini?

Terdapat pelbagai cara untuk anak-anak belajar bahasa Inggeris. Have Fun with Lipo menggunakan kaedah pembelajaran interaktif dan pakej belajar bahasa Inggeris ini memiliki kelebihan-kelebhan berikut:

#1
Menepati silibus yang disyorkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia.

Ini suatu kemestian! Terdapat berlambak CD belajar bahasa Inggeris di pasaran yang diimport dari luar, tetapi ia tidak selari dengan pembelajaran di sekolah.

#2
Vokal suara jelas dan mudah difahami.

Penggunaan vokal suara bahasa Inggeris Malaysia adalah penting kerana ia lebih jelas dan mudah diterima. Ini adalah vokal realiti,  - vokal suara guru, ibu dan bapa yang membantu anak-anak mampu meniru vokal tersebut kerana ia vokal Malaysian English. Anda dan anak-anak anda pasti mudah meniru sebutan yang diperdengarkan.

#3

Lebih bermakna kerana memaparkan peristiwa rutin seharian anak-anak anda!

Pengalaman yang dilalui oleh watak fantasinya iaitu Lipo merupakan perisitwa alam realiti harian yang akan dilalui oleh anak-anak sendiri - ketika bangun tidur, mandi di bilik air bersarapan, menuju ke sekolah, bermain sehinggalah masuk tidur.

#4

Lebih berciri tempatan.

Muzik dan lagu iringan kanak-kanak, lukisan latar dan Lipo sendiri adalah watak tempatan. Begitu juga dengan alam sekeliling seperti rumah, pokok, haiwan dan lain-lain lagi  yang dipaparkan dalam animasi, semuanya alam sekitar tempatan, di tanah air kita - Malaysia.

#5

Have Fun with Lipo memanfaatkan benda-benda dan persekitaran di rumah kediaman dan sekolah anak-anak anda! Selepas menggunakan CD interaktif belajar bahasa Inggeris ini, pasti anak-anak anda mampu menyebut hampir semua peralatan di rumah anda dalam bahasa Inggeris. Peralatan di dapur, bilik mandi, bilik tidur ruang tamu dan di sekolah ada diceritakan dalam CD interaktif ini.

Siapa Lipo?

Anak-anak anda akan belajar bahasa Inggeris bersama Lipo! Ya! Lipo adalah satu watak fantasi,  yang menyerupai seekor kura-kura yang bijak dan comel.

Lipo akan menjadi Mentor bahasa Inggeris kepada anak-anak anda!

 Lipo dan kawan-kawannya akan melalui pengalaman yang penuh perisitiwa, berbagai situasi, semuanya dalam bahasa Inggeris.

Dapatkan buku kerja Abacus!

Abacus and mental arithmetic workbook

Mencari buku Abacus & Mental Arithmetic yang berkualiti? Klik untuk maklumat lanjut.

   
  Katanya, pihaknya tidak akan berkompromi dalam memberi penekanan terhadap penguasaan bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua kerana kajian mendapati lebih 75 peratus pesanan teleks dan telegram, 80 peratus data yang disimpan dalam komputer serta lebih separuh khabar di dunia ini adalah berbahasa Inggeris.
 
 

 

Konsep Yang Terbukti Berkesan!

Ya! Semua kelebihan di atas menjadikan anak-anak anda lebih mudah untuk belajar bahasa Inggeris. Konsep seperti inilah yang digunakan oleh syarikat antarabangsa seperti Linguaphone dalam mengajar bahasa Inggeris. Dalam kaedah tersebut, watak yang digunakan adalah sebuah keluarga yang melancong ke England dan melalui peristiwa, pengalaman serta persekitaran sebagai pelancong yang semuanya dituturkan dalam bahasa Inggeris.

Have Fun with Lipo pula untuk murid sekolah rendah. Mereka perlu tahu bagaimana untuk menuturkan apa yang mereka alami sebagai seorang murid sama ada di rumah ataupun di sekolah dalam bahasa Inggeris!

Pastinya, Have Fun with Lipo akan menghidangkan pendekatan belajar bahasa Inggeris bukan sahaja termurah malah lebih bermakna, berguna dan menyeronokkan!

  My Rummy Mathematical Games

 

My-Rummy - Satu-satunya permainan matematik yang menggunakan bahasa Inggeris untuk pemahaman konsep nombor. Sesuai dimainkan secara berkumpulan. Klik untuk maklumat lanjut.

   
   
     Apakah yang anak-anak anda akan pelajari?  
   
 
 
  Volume #1
 • Lesson 1: Early Morning
 • Lesson 2: In the Bathroom
 • Lesson 3: Parts of the Body
 • Lesson 4: Clothes
 • Lesson 5: Things in the School
  Volume #2
 • Lesson 6: Family Members
 • Lesson 7: Breakfast
 • Lesson 8: Transportation
 • Lesson 9: Learning Colours
 • Lesson 10: Things in the Classroom
 • Lesson 11: Shapes and Sizes
  Volume #3
 • Lesson 12: In the Kitchen
 • Lesson 13: Pets
 • Lesson 14: In the living room
 • Lesson 15: Play time!
 • Lesson 16: My Room
 • Lesson 17: Ready for Bed
Aktiviti tetap pada setiap pembelajaran adalah:

Story Time

 • Listen to the displayed story.
 • Click the star icon to proceed to the next section.

Let's Read

 • Listen to the displayed story.
 • Click the star icon to proceed to the next section.

Let's Compose

 • Place objects at the suitable places.
 • Discuss the object arrangements with the children
 • Click the star icon to proceed to the next section.

Let's Sing

 • Sing-a-long to the song by reading the displayed lyrics.
 • Click the repeat button to repeat the song.
 • Click the star icon to proceed to the next section.
KELULUSAN KPDN & HEP

Nota: Semua CD belajar bahasa Inggeris Have Fun with LIPO adalah tulen dan mempunyai logo Kementerian Perdagangan Dalam Negeri & Hal Ehwal Pengguna (KPDN & HEP).

Rajah di sebelah menunjukkan logo KPDN & HEP yang boleh disemak pada setiap CD belajar bahasa Inggeris Have Fun with LIPO.

Setiap volume mempunyai manual penggunanya sendiri.

CD Volume#1

CD Volume#2

CD Volume#3

 

 

Workbook Volume 1 Workbook Volume 2
 Workbook Volume 3 Exercise Book

Have Fun with Lipo memiliki kandungan yang tiada bandingan. Ia adalah satu-satunya CD belajar bahasa Inggeris yang disusun dengan baik dan mendapat kelulusan Kementerian Pendidikan Malaysia untuk diedarkan di sekolah-sekolah seluruh Malaysia.


   

Preview/Screenshots Have Fun With LIPO

 

Jika anda ingin mendapatkan gambaran kasar mengenai CD belajar bahasa Inggeris ini, sila klik sampel skrin bagi VOLUME 1 di bawah:

 
VOLUME #1: Preliminary
   
   
        Siapa Yang Telah Menggunakan Pakej ini?  

Pakej belajar bahasa Inggeris Have Fun with Lipo telah digunakan dengan meluas di sekolah-sekolah rendah seluruh Malaysia, dan kini anda berpeluang memilikinya di rumah!

Jika telah pun ada di sekolah, mengapa saya perlu  memilikinya di rumah?

EMPAT ALASAN mengapa anda perlu memiliki sendiri Have Fun With Lipo:

Alasan#1:

Sesetengah sekolah rendah mungkin tidak mempunyai kemudahan komputer yang baik dan 'always on' seperti di rumah anda. Bilik komputer juga biasanya tidak disenggara dengan baik. Ini menyebabkan bilangan komputer yang boleh digunakan terhad atau mungkin bilik komputer terpaksa ditutup untuk penggunaan murid-murid untuk jangkamasa yang lama.

Alasan#2:

Sesetengah sekolah rendah juga tidak 'full utilize' dalam menggunakan kaedah pembelajaran melalui CD. Menurut sumber Kementerian Pendidikan, sebanyak 1,494 judul perisian kursus pelbagai subjek telah dibangunkan untuk kegunaan sekolah. Perisian kursus untuk matapelajaran bahasa Inggeris telahpun diedarkan kepada semua sekolah, tetapi banyak yang hanya tersimpan di dalam rak atau kabinet!

Alasan#3:

CD pakej belajar bahasa Inggeris ini mungkin tidak cukup 3 volume kerana rosak atau hilang! Tambahan pula, jika LCD projektor bermasalah atau notebook guru rosak, guru tidak akan dapat menjadikan CD pembelajaran ini sebagai alat bantu mengajar dengan berkesan. 

Tiga jawapan di atas adalah senario yang menyebabkan anak-anak anda tidak berpeluang memanfaatkan CD belajar bahasa Inggeris ini dengan sebaik-baiknya.
Alasan#4:

Dan lagi...apabila telah menjadi milik anda, terpulanglah kepada anda untuk menggunakannya dengan apa cara sekalipun - tak perlu lagi memfotostat buku latihan yang disertakan, anak-anak anda boleh terus menjawab di atasnya!

Jangan bertangguh untuk menyediakan bahan berkualiti bagi pendidikan anak-anak anda. Mengapa tunggu anak-anak sudah besar panjang baru hendak menyuruh mereka memperbaiki dan belajar bahasa Inggeris? Pada usia kanak-kanaklah mereka perlu dilatih bertutur dalam bahasa Inggeris, kerana pada usia tersebut, mereka tidak malu dan segan! Jika anda berasa yang anak-anak anda cerdik, anda boleh belikan pakej CD belajar bahasa Inggeris ini seawal usia mereka 5 atau 6 tahun.

Ingat pesanan ini "Pendidikan yang sempurna akan memajukan tamadun bangsa kita, tetapi manusia yang tidak diberi pendidikan akan menjadi beban kepada keluarga, masyarakat, negara dan memundurkan tamadun."

Belajar saja bahasa Inggeris di rumah...

Ya, suruhlah anak-anak anda belajar bahasa Inggeris di rumah. CD belajar bahasa Inggeris Have Fun with Lipo boleh dipasang pada PC yang rendah spesifikasinya! Rujuk spesifikasi PC yang diperlukan di ruangan sebelah kanan skrin in. Sesiapa sahaja yang ada komputer di rumah - adik-beradik, saudara-mara, rakan taulan mesti boleh menggunakan CD belajar bahasa Inggeris ini tanpa sebarang masalah! Jika CD interaktif ini bukan untuk anda, apa kata anda membeli dan menghadiahkannya kepada mereka yang saya sebutkan tadi!

 

CD belajar bahasa Inggeris ini tidak memerlukan komputer yang 'high-end' untuk tujuan pemasangan. Cukup setakat Windows 98 atau Windows Xp Home Edition yang ada dalam PC anda.

Spesifikasi keperluan komputer peribadi (PC) untuk menggunakan pakej Have Fun With Lipo:

 • Sebuah PC dengan sistem pengoperasian Windows 98, XP atau Vista/Win 7.
 • Pemproses Intel/AMD dengan kelajuan minimum 100MHz.
 • Mempunyai 64MB RAM.
 • Saiz resolusi skrin minimum 640 x 480.
 • Mempunyai kad bunyi dan speaker.

Lihat! PC lama anda pun boleh di pasang dengan Have Fun with Lipo! Saya yakin CD belajar bahasa Inggeris ini boleh dipasang pada PC yang anda beli pada tahun 2000!

 

 
Dapatkan CD Have Fun With Lipo hari ini juga!!

PROMO JUN 2015

     
 

 

PROMO JUN 2015: Harga jualan 3 CD Have Fun With Lipo:

RM57

 

FREE DELIVERY! Anda akan menerimanya dalam tempoh 2-3 hari selepas tarikh pesanan. Cepat! Dapatkannya sekarang juga!

 

Penghantaran adalah dengan POS EKSPRES.

TAMBAHAN RM5 UNTUK PENGEPOSAN KE SARAWAK & SABAH MENGGUNAKAN POSLAJU.

Ingin mencuba 1 volume dahulu?

Jika anda ingin membeli Volume CD tertentu sama ada Volume 1, Volume 2 atau Volume 3, anda boleh mendapatkannya dengan harga RM25/volume. Cubalah sekarang!

Kini hanya RM25!

VOLUME  1

VOLUME 2

VOLUME 3

Anda akan menerima 1 CD + 1 Exercise Book + 1 Activity Book.

PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA

TIADA STOK

CARA BAYAR

 

 
   

Untuk harga RM57 sahaja, anda akan dapat 1 pakej CD belajar bahasa Inggeris bertajuk Have Fun with Lipo yang mengandungi:

3 keping CD untuk Volume#1, Volume #2 dan Volume#3

3 buah buku aktiviti untuk Volume#1, Volume #2 dan Volume#3

1 buah buku latihan.

Have Fun with Lipo tidak boleh didapati dimana-mana kedai buku, pasaraya dan gedung membeli belah yang lain. Hanya di laman Web ini sahaja! Dapatkan segera CD belajar bahasa Inggeris ini pada harga promosi selagi stok masih ada. Kami tidak menjamin bahawa harga ini akan kekal dalam bulan ini dan seterusnya. Ia bergantung kepada bilangan stok pukal yang diperolehi daripada pembekal.

 

TIADA LAGI STOK UNTUK DIJUAL

SMS/TELEFON
019-676 0020 SEKARANG!
Nota:
Harga tawaran ini sah untuk pelanggan persendirian sahaja. Pelanggan korporat tidak termasuk dalam tawaran ini.
PERHATIAN
CD INI SESUAI UNTUK KANAK-KANAK 6 TAHUN  KE ATAS. CD INI TIDAK BOLEH DIMAINKAN DALAM VCD PLAYER TELEVISYEN RUMAH.
       
 

Jaminan Kualiti

 
     
 

Kami memberi jaminan terhadap kualiti produk yang dibekalkan. Jika terdapat mana-mana CD yang tidak boleh digunakan, anda boleh memulangkannya semula kepada kami dan kami akan mengembalikan semula wang anda dalam tempoh 30 hari!

 
 

 
 

Beli Sekarang!

 
 

Ingin tahu kaedah pembayaran? Klik di sini!

 
 

Pihak kami tidak menjanjikan harga yang ditawarkan di atas akan kekal sepanjang tahun. Harga mungkin akan berubah berdasarkan permintaan dan stok yang ada. Oleh itu, dapatkannya sekarang juga!

 
       
   

Tentang Kami :: Hubungi Kami

 

Laman Web ini disenggarakan oleh My-Rummy.com

Semua Hak Cipta Terpelihara

2008-2015