HOME

SIMPLE IDEA UNTUK HIASAN BILIK TIDUR APARTMENT

OLEH TLS HOLDING SDN. BHD.

Jalan Wan Siew, Taman Sepakat Indah, Sg. Chua, Kajang, Selangor.

 

Hiasan bilik tidur utama

Posisi katil di tengah-tengah adalah yang terbaik untuk master bedroom. Pergerakan lebih selesa dan mengoptimumkan ruang bilik yang tidak berapa luas. Sepasang lampu kuning pada dinding, frame kepala katil dan meja sisi katil adalah elemen hiasan moden. Klik untuk melihat design bilik tidur terkini.

 

Hiasan bilik tidur anak - bilik kecil

Posisi katil begini (rapat ke lantai) sesuai untuk bilik tidur anak yang tidurnya agak lasak. Tidak mencederakan sekiranya terjatuh dari katil. Almari pakaian, kabinet dan meja study pasang siap siap amat menjimatkan ruang. Katil dirapatkan ke tepi dinding untuk memberi ruang bagi pergerakan di dalam keluasan ruang bilik tidur yang biasanya terhad.

 

Pemilihan wardrobe atau almari pakaian untuk bilik tidur utama perlu diambil perhatian. Kebanyakan pengguna mahukan almari pakaian yang besar tetapi di dalam bilik yang ruangannnya amat terhad. Almari pakaian juga boleh menyerikan suasana bilik tidur. Pilihlah dari jenis built-in untuk memaksimumkan penggunaan ruang. Untuk pintu pula, pilih style sliding yang akan menampakkan gaya moden.

LAIN-LAIN HIASAN BILIK TIDUR YANG SIMPLE...

Kebanyakan apartment mempunyai bilik tidur utama yang tidak mempunyai ruang yang luas untuk menampung aksesori hiasan bilik tidur seperti kerusi rehat, meja kecil dan lampu hiasan. Oleh sebab itu, hiasan bilik tidur utama biasanya dibuat simple sahaja dengan memfokuskan kepada item utama iaitu katil, cadar serta meja sisi dengan lampu tidur.

Hiasan bilik tidur homestay Sri Ixora

Wall sticker atau frame gambar juga boleh digunakan untuk menceriakan bilik. Sepasang table lamp (lampu hiasan) akan lebih menceriakan bilik tidur ini. Klik untuk melihat design bilik tidur terkini.

Hiasan bilik tidur homestay Sri Lavender apartment

Bilik tidur yang sama seperti di atas tetapi dengan jenis katil yang berbeza. Penggunaan katil kayu masih menjadi pilihan untuk set katil di bilik tidur. Bilik tidur ini akan lebih ceria jika dicat dengan warna yang sesuai. Klik untuk melihat design bilik tidur terkini.

 

Hiasan bilik tidur homestay style

Simple bedroom concept di sebuah apartment Sri Lavender yang dibangunkan oleh TLS. Satu lagi lapisan langsir (lace) yang cerah boleh digunakan untuk menapis cahaya luar jika terlalu terang atau silau. Dengan menambah lampu hiasan yang sesuai dan comforter(gambar di sebelah kiri) lebih menceriakan bilik tidur master ini. Klik untuk melihat design bilik tidur terkini.

Nota: Hiasan bilik tidur yang ditunjukkan di sebelah kiri dan bawah adalah daripada design apartment oleh pemaju yang sama (TLS Holding, Kajang). Keluasan bilik juga hampir sama. Oleh: Mohd Azeri - | mohd_azeri@yahoo.com

 

TOP PAGE | Hiasan Ruang Dapur | Hiasan Ruang Tamu | Hiasan Ruang Makan | Hiasan Bilik Mandi | Lampu Hiasan Ruang | HOME

Tarikh Kemaskini: 20 Jul 2013 oleh Mohd Azeri Emel: mohd_azeri@yahoo.com