Home

SELAMAT DATANG KE GM KLANG! TEMUI SEGALANYA DI GM KLANG WHOLESALE CITY!

DIREKTORI GM KLANG KLANG A ROYAL TOWN OF SELANGOR, MALAYSIA
Bangunan GM Klang
Peta GM Klang
Baju Budak
Aksesori Wanita
Perhiasan rumah
Barang Perkahwinan

New Marketplace

Online Shopping for Muslim and marketplace for merchant! FREE

Klang Tourism
Peta Klang
Klang Selangor Tourism
Places of Interest
Istana Alam Shah Klang
Masjid Sultan Suleiman
Klang New Mosque
Jambatan Kota Lama Klang
Gedung Raja Abdullah Klang
Kota Raja Mahadi
Taman Pengkalan Batu Klang
Galeri DiRaja Klang
Tugu Keris_Klang
Little India Klang
Tanjung Harapan Port Klang
Medan Muara Ikan Bakar
Pelabuhan Klang
WestPort Malaysia
Pulau Indah Port Klang
Pulau Ketam Port Klang
Pasar Jawa Klang
Facilities
Klang Sentral
Hentian Bas Klang Utara
Post Office Klang
JPJ Klang
Tabung Haji Klang
Railway Station Klang
KTM Komuter
 
Leisure Square
Klang Parade
Jusco Bukit Raja
Jusco Bukit Tinggi
Shaw Centerpoint
GM Klang
Pasaraya Courts Klang
GM Klang
Hotels in Klang
Hotels in Klang - some comparison.
Histana Hotel Klang
Goldcourse Hotel
Prescott Hotel Klang
Crystal Crown Hotel Klang
Hotel Premiere Klang
Embassy Hotel
BlueStar Hotel
Royal Comfort Hotel
Other Towns
Pekan Meru
Pekan Kapar
Pekan Banting
Shah Alam
Putrajaya
Other Municipal
Majlis Bandaraya Shah Alam
 
Online Newspaper
Berita Harian Online
Utusan Online
New Straits Times
The Star Online
Harian Metro Online
 
Links
Endau-Rompin
Scuba Diving in Sabah
GM KLANG 

Tidak sampai 1 km dari Jusco AEON Bukit Tinggi, terdapat satu lagi syurga beli belah paling komprehensif di Asia Tenggara - GM Klang. Kalau nak pergi sini, bagi tahulah kawan-kawan, sure ada yang nak mengirim! Satu je nak pesan, sebelum masuk ke GM ni, eloklah cucuk duit siap-siap! :-)

Ini gambar bangunan GM Klang Phase 1 daripada sumber Internet. Nampak cantik dan baru je kan...Gambar yang saya snap sendiri dari jauh (dari lot parking kereta sebelah GM Klang) seperti di bawah. Jika datang pada hujung minggu atau public holiday memang susah sikit nak dapat parking free yang dekat dengan pintu masuk pusat borong ni (kecuali lah dapat datang awal). OK,macam mana pulak nak pergi ke GM Klang ni? Sila lihat direction to GM Klang.

bangunan utama gm klang phase 1

Dan pada tahun lepas, saya telah pergi ke GM Klang buat pertama kalinya. GM Klang tidak sesesak dan serimas jalan nak ke GM KL. Klik di sini untuk melihat gambar-gambar yang sempat dirakam sepanjang sejam di GM Klang!

tempat letak kereta (open carpark) gm klang

Kawasan parking kereta free di bawah GM Klang (open parking lot). Tak seperti di GM KL, parking area terbuka di GM Klang lebih luas dan banyak. Jika dapat yang jauh, kena jalan kaki sikitlah. Dalam bangunan pun ada (berbayar). Ok, dah tak sabar nak melangkah masuk ni...

   

ruang makan di luar gm klang

Ok, sebaik sahaja naik anak tangga ke GM Klang, ada sebuah kafe Like Bistro berdekatan pintu masuk. Nampak luas kan kawasan nya..tak sesak. So, semua outlet ada kat bahagian dalam. Apa nak dicari ni? Jom start window shopping!

dalam bangunan gm klang

Ruang di bahagian dalam GM Klang. Sumber: Google. Nampak luas dari ruang utama, tapi kalau dah masuk dalam outlets, sempit jugaklah dengan rak-rak barang yang dipamerkan.

borong kerongsang dan sepit tudung gm klang

Model sepit tudung! Brooch dan sepit tudung antara item jualan yang paling banyak mendapat perhatian pembeli (wanita Melayu) di GM Klang. Kalau shopping sepit tudung kat sini memang tak ingat dunia lah. Banyaknya pilihan sampai juling biji mata! Kalau ada yang kirim, try pakai dan Whatsapp kan gambar kepada kawan untuk lihat sesuai ke tidak. Kalau saiz, design dan color nya ok, baru beli!

Barangan GM Klang - sumber dari NST

GM KLANG - General Information.

GM Klang Wholesale City is the brainchild of TSI Holdings Sdn Bhd. With experience gained from the success of Plaza GM in providing an ideal concept for wholesalers and retailers to source their merchandise conveniently and improve business, GM Klang Wholesale City has all the ingredients to succeed.

Barangan GM Klang

GM Klang Wholesale City is strategically located in Bandar Botanic Klang, a new central business district in Klang Valley which is in close proximity to seaports, airports and well connected with major highways. It can be easily accessed through ample highway networks such as the North South Highway, KESAS Highway, Shapadu, NKVE, SKVE, LDP, Coastal Ring Road. Wholesalers can now enjoy the smooth flow of loading and exporting through the nearby famous North Port, South Port and West Port in Klang.

Barangan GM Klang

Barangan GM Klang

A Populous Hub with Good Return

There are 5 phases in GM Klang Wholesale city. With the total development that can house over 1.35 million sq. ft. and more than 3000 individual shops, GM Klang Wholesale City is set to become an all-in-one regional wholesale city that offers an array of products, including fashion apparel, textiles, bags, timepieces, ladies accessories, footwear, spectacles, cosmetics, stationery, premium gifts, soft toys, electronic and electrical goods and services, hardware, building materials, educational products, packed food & beverage products, dried food, dried seafood, automobile accessories, machinery accessories and many others.

lokasi GM Klang phase 1

peta lokasi GM Klang

GM Klang Wholesale City is ideally designed and has numerous features to make it an ideal wholesale operations environment. GM Klang Wholesale City is revolutionary and will empower wholesalers, manufacturers and traders to soar to greater heights. It provides you with a unique combination of strategic location and high density demography. Resource: GM Klang Website

GM Klang: Last updated: 25 July 2015. @ My-rummy.com

 

 

 
Links:

GM Klang Wholesale City

Bandar Botanic,

GM Klang Wholesale City,

Jalan Kasuarina 1,

41200 Klang, Selangor.

GM KL
Kenanga Mall