Home

 

DIRECTORIES KLANG A ROYAL TOWN OF SELANGOR, MALAYSIA
Klang Tourism
Klang Tourism
Klang Map
Overview of Klang
Place of Interest
Istana Alam Shah
Jambatan Kota Lama
Gedung Raja Abdullah
Masjid Sultan Suleiman
Kota Raja Mahadi
Klang Mosque
Galeri Diraja
Tugu Keris
Little India
Pelabuhan Klang
Tanjung Harapan (Port)
Taman Pengkalan Batu
Pulau Ketam
Pulau Indah
WestPort
Pasar Jawa Klang
Facilities
JPJ Selangor
Klang Sentral
Klang Bus Stand
Pejabat Pos Klang
Railway Station
KTM Komuter
Tabung Haji
Leisure Square
Klang Parade
Jusco Klang
Jusco Bukit Tinggi
Shawcenter Point
GM Klang
Pasaraya Courts Klang
Hotels
Histana
Goldcourse
Prescott
Crystal Crown
Budget Hotel Klang
 
Other Towns
Meru
Kapar
Banting
Shah Alam
Kajang
Putrajaya
Municipal Council
Majlis Perbandaran Klang
Majlis Bandaraya Shah Alam
 
Online Newspaper
Berita Harian Online
Utusan Online
New Straits Times
The Star Online
Harian Metro Online
 
Tourism Links
Endau-Rompin
Pusat Pelancongan Malaysia (MaTiC)
Tourism Malaysia
Scuba Diving in Sabah
Pasaraya Courts Klang

 

Pada Jumaat, 12 April 2013, pusat bandar Klang telah dilengkapi dengan satu lagi rangkaian pasaraya keluarga yang besar iaitu Pasaraya Courts (dulu dilabel sebagai Courts Mammoth). Bagi yang jarang masuk ke dalam pusat bandar Klang, memang tidak akan perasan Pasaraya Courts Klang ni. Melainkan jika anda tersilap jalan dan terpaksa membuat satu pusingan dalam bandar Klang!

 

 

Lokasi Cawangan:

Klang Digital Mall

Alamat:

VG & LG, 8, Jalan Pasar, 41400, Klang, Selangor.

No. Telefon:

1800 88 1832 (Customer Care Hotline)

Waktu Operasi:

10:00 pagi - 10:00 malam.

Cawangan Lain: Courts Bukit Tinggi Klang, Shah Alam, Giant Shah Alam dan Setia Alam City Mall.

 

Yang seronoknya, pasaraya Courts Klang memang besar sungguh! Dah pasti tak kecewa kalau masuk sebab pasaraya yang besar memberikan anda banyak pilihan, betul tak? Di bawah ni adalah gambar bangunan Courts Klang. Courts ni bukannya di dalam bangunan yang baru dibuat, tetapi diubahsuai daripada bangunan baru yang sedia ada. Lokasi bangunan pasaraya Courts ni bertentangan dengan Pasar Jawa Klang dan bersebelahan dengan Emporium Makan Klang. Bangunan ni dipanggil Digital Mall Klang.

Bangunan Pasaraya Courts Klang berwarna kuning dan terdapat beberapa tingkat. Bangunan ni ialah bangunan Klang Digital Mall.

Lokasi Pasaraya Courts Klang yang tidak jauh daripada Goldcourse Hotel.

Dari pintu masuk utama, anda akan terus masuk ke bahagian perkakasan elektrik rumah, IT, elektronik dan perkakasan dapur. Nak cari TV, Home Theater, mesin basuh, peti sejuk, smartphone dan sebagainya, di tingkat bawah sahaja.

Antara perkakas rumah yang diperagakan di Pasaraya Courts Klang.

Untuk cari perabot rumah seperti sofa, meja makan, almari dan sebagainya, kenalah turun aras bawah. Semua barang-barang rumah tu ada dipamerkan, design terkini dan cantik-cantik belaka.

Banyak lagi barang lain di tingkat atas bangunan. Bangunan Courts Mammoth Klang ni sampai 5 tingkat. Keluasannya 34,000 kaki persegi. Besarkan?

Retail giant Courts Asia Limited will be occupying 34,000 sq ft of retail space to bring to the public the latest IT and electrical products along with a unique furniture shopping experience. - See more at: http://www.selangortimes.com/index.php?section=media&permalink=20130412131408-courts-klang-opening-on-april-12#sthash.xc5cJYB9.dpuf
Retail giant Courts Asia Limited will be occupying 34,000 sq ft of retail space to bring to the public the latest IT and electrical products along with a unique furniture shopping experience. - See more at: http://www.selangortimes.com/index.php?section=media&permalink=20130412131408-courts-klang-opening-on-april-12#sthash.xc5cJYB9.dpuf
Retail giant Courts Asia Limited will be occupying 34,000 sq ft of retail space to bring to the public the latest IT and electrical products along with a unique furniture shopping experience. - See more at: http://www.selangortimes.com/index.php?section=media&permalink=20130412131408-courts-klang-opening-on-april-12#sthash.xc5cJYB9.dpuf
Retail giant Courts Asia Limited will be occupying 34,000 sq ft of retail space to bring to the public the latest IT and electrical products along with a unique furniture shopping experience. - See more at: http://www.selangortimes.com/index.php?section=media&permalink=20130412131408-courts-klang-opening-on-april-12#sthash.xc5cJYB9.dpuf

Kawasan parkir kereta yang terletak di hadapan bangunan Courts Klang, memudahkan pengunjung untuk datang membeli belah di pasaraya ini.

Memang seronok shopping di Pasaraya Courts Klang. Banyak pilihan dan harga berpatutan. Kalau boleh janganlah berhutang. Kredit fleksinya memang menarik tetapi kalau lambat bayar hutang, sendiri tanggung susah. Jika beli guna kad kredit, zero interest, dan bayarlah dengan segera (dalam masa 30 hari) jika tak mahu pening kepala. Dengan pembelian menggunakan kad kredit, boleh juga bayar dalam masa 18 bulan (potongan kad kredit setiap bulan), still zero interest, tapi kalau ada duit, bayar je sekaligus!

 
 

Courts Malaysia

 
 

 

 

 

 

 

 

Created by Mohd Azeri Hairuddin, Klang, Selangor.

Published Date: 10 January 2014 Last Updated: 5 August 2015